Chodník korunami stromov - Tatranskí rytieri

Chodník korunami stromov

Prechádzka vrcholkami stromov, to znie trošku ako rozprávka. Napriek tomu sa tento, pre niekoho detský sen, stal realitou. Splniť si ho môžete v malebnej podtatranskej obci Ždiar, ktorá okrem nádhernej typickej slovenskej architektúry viditeľnej na domčekoch učupených pod tatranskými štítmi, ukrýva jednu z najväčších atrakcií Slovenska. V neďalekej Bachledovej doline tu totiž vyrástol chodník, ktorý vás povedie priamo pomedzi koruny stromov.

Chodník korunami stromov

Zdroj: cas.sk

Vyhliadkové veže sa na Slovensku tešia veľkej obľube. Pohľad z vrchu je predsa najkrajší a navyše, pri peknom počasí máme možnosť vidieť skutočne ďaleko. Jedna vec je však vyhliadková veža a niečo úplne iné je prejsť sa chodníkom vedúcim pomedzi vrcholky stromov! Práve takýto unikát len nedávno vyrástol v Bachledovej doline v obci Ždiar a niet divu, že zakrátko sa stal jednou z najobľúbenejších atrakcií nie len medzi domácimi, ale aj zahraničnými návštevníkmi.

Túto jedinečnú atrakciu môžete navštíviť ako v lete, tak i v zime. Nachádza sa na hranici Pieninského a Tatranského národného parku, preto si buďte istí, že počas prechádzky po 1 234 m dlhom chodníku vedúcom pomedzi vrcholky stromov, rozhodne budete mať čo obdivovať. Okrem nádhernej scenérie a malebnej panorámy Pienin a Zamaguria, vás uchvátia aj štíty Belianskych Tatier, ktoré tu máte doslova ako na dlani.

Okrem toho, že sa vám chodník náramne zapáči, jeho stavitelia mysleli aj na jeho náučný charakter. Počas prechádzky na vás preto čaká 6 zastávok, ktoré informujú o okolitej prírode, počasí, ako aj faune a flóre okolitých lesov. Práve preto je chodník vhodný nie len pre dospelých, ale aj pre rodiny s deťmi, na ktoré tu čaká nezabudnuteľný zážitok.

Chodník korunami stromov

Zdroj: branislavbruder.eu

Na konci romantickej prechádzky dreveným chodníkom, ktorú by ste dobrovoľne absolvovali azda aj tisíckrát po sebe, sa chodník stáča do vyhliadkovej veže siahajúcej do výšky 32 metrov. Tu, v objatí nedotknutej prírody, obdivuhodných veľhôr a tatranského vánku, nadobudnete pocit, že ste sa skutočne ocitli uprostred raja! Na vrchole veže máte navyše možnosť odskúšať si vašu odvahu a navodiť si trošku adrenalínu tým, že sa odvážite vojsť na gumenú sieť, ktorá tvorí podlahu najvrchnejšieho poschodia vyhliadkovej veže. Na jednej strane bude 32 metrov hlboká priepasť priamo pod vašimi nohami, no na druhej strane, zažiť pocit, že naozaj lietate, tak to sa rozhodne nenaskytne každý deň.

Potom je už len na vás, či sa rozhodnete, či si spiatočnú cestu trošku ozvláštnite alebo nie. V letných mesiacoch totiž máte možnosť využiť 67 metrov dlhý suchý tobogán, ktorý vás bezpečne privedie k východu tejto jedinečnej turistickej trasy. Pokiaľ sa vám však tento spôsob zdá byť až príliš riskantný, stále máte možnosť vrátiť sa peši presne tou istou trasou, ktorá vás priviedla až na vrchol. Nech už sa rozhodnete pre ktorúkoľvek variantu, zaručene budete odchádzať s nezabudnuteľným zážitkom a nádherným pocitom, že tie naše Tatry sú skutočne jedinečné.

Chodník korunami stromov

Zdroj: blog.szallas.hu